Kezdeti nehézségek az okarínával való elinduláskor?

Kérdezz bátran, és valaki felelni fog. Ha más nem, majd én. (Agócs)
Ditty13
HozzászólásokCOLON 8
CsatlakozottCOLON 2013.05.16. 13:19

Re: Kezdeti nehézségek az okarínával való elinduláskor?

HozzászólásSzerző: Ditty13 » 2013.05.29. 11:40

Szerintem kezdő ocarinának nem olyan rossz ami nekem van én úgy érzem!
Szeretném hozzátenni az én gondolataimat hogyha megengeditek.
Én sem akartam rákölteni oly sokat így kezdésként, sajnáltam volna többet költeni rá de majd hogyha megtanulok rajta játszani és lesz rá lehetőségem is akkor veszek egy drágábbat és jobb minőségűt..
Aki megteheti persze vehet elsőnek is drágább és jobb minőségűt, csak az sem mindig biztos garantált hogy a drága okarina is oly csodálatosan szól lehet abban is csalódni szerintem, és ugye kockázatos gyakorló hangszernek egy törékeny kincset venni én legalábbis nem mertem ezt megtenni.
Én úgy vagyok vele hogy ennek is örülök ami van nekem, szeretem még akkor is ha talán nem oly tisztán szólnak a hangok és tökéletesen, engem örömmel tölt el hogy megtanulhatok játszani az okarinán meg a körtemuzsikán is, és hogy egyáltalán van nekem ilyen hangszerem!

A körtemuzsika szerintem aranyos hangszer, és nem igaz hogy csak gyerekeknek való, hanem bárkinek.. valahol az ember szive mélyén az lenne a jó ha gyermek tudna maradni. Én úgy gondolom hogy nem kell gyermeki szívünket bezárnunk és megfojtanunk ahhoz, hogy felnőttek legyünk és igazából nem a felnőtt szív, hanem a gyermekszív az Igazi emberi szív!
Egy madárka és egy gyermek ahogyan játszik s énekel az általában az mindig csodálatos, akkor is ha talán nem tiszták a hangok csak mert szeretetből felszabadultan és boldogan zenélnek, és a pici hibák akkor mellékesek! Mint ahogy ha valaki szivből énekel s néha egy-két hang mellémegy s a hiba nem annyira számít hanem a szív aki játszik s énekel szeretettel! :)
Valaki szerintem (aki pl. szegényebb gyermek v. felnőtt) képes szivből örülni az egyszerű hangszernek is, annak is ami kézzel készített, olcsó és nem olyan minőségi! Sok családban arra is nehezen jut pénz hogy ennivalóra jusson, ezért meg kell tudni becsülni az egyszerűt is és értékelni mindent! Van akinek a gagyibb is értékes lehet! ((Láttam egy dokumentumfilmet a tv-ben amelyben egy településen sportolási lehetőséget biztosítottak szegény gyerekeknek nem túl minőségi hanem egyszerű és szerény körülmények közt, de az számukra nagy boldogságot jelentett, örömmel sportoltak fociztak, súlyt emeltek. Nem minőségi focilabdájuk volt de akkor is boldogan játszottak vele! Van akinek nincs sok pénze de mégis szeretne esetleg megtanulni okarinán játszani annak talán még a használt és az olcsó is megfelelhet..egy egyszerű okarina én hiszem hogy valakinek értékes is lehet! ))
Lehet egy egyszerű kavics is drágakő ha az ember úgy tekint rá, lehet értéktelen de ugyanakkor értékes is, csak nézőpont kérdése..

A körtemuzsika számomra azért értékes mert kézzel készítette szeretettel valaki, nyakba akasztható is(nem törik össze a kezemben) és szép meg hangja is van lehet azért rajta szép dallamokat játszani én biztos vagyok benne. A műanyag okarina pedig azért jó mert nem törik össze, kék szine van ami a kedvencem, nem volt olyan drága és azon is meg lehet tanulni ugyanúgy játszani szépen remélhetőleg mint bármely más okarinán, nekem nem veszi el a kedvem ha a minősége nem is oly szuper!
Mindkét hangszert én úgy érzem szeretettel küldték nekem akiktől megvettem, s én nagy ajándéknak is tekintem, örültem is hogy megvehettem.
Szeretem a körtemuzsikámat és az okarinámat is akkor is ha nem tökéletesek, ha olcsóak, egyszerűek is!
Kezdőként én ettől többet nem is szeretnék jelenleg.. majd ha megtanulok jól hangszeren játszani akkor ha megtehetem fogok magasabb árban minőségibb okarinát is vásárolni.
Nekem a kínai műanyag okarina és a készítő által elkészitett körtemuzsika hangszer is megfelelő kezdőként, bevallom őszintén értékesnek érzem, akkor is ha nem minőségi termékek. Az árához képest nem rossz választás volt úgy érzem hogy ezeket megvettem!
Aki megteheti persze nyugodtan vegyen jobbat és drágábbat, vagy ha valaki ilyen árban talál jobb minőségűt, kereshet tovább és Kivánom szivből hogy találja meg mindenki azt a hangszert és okarinát amilyet igazán szeretne!
Ha valaki tökéletes és jó minőségű okarinára vágyik, akkor biztos hogy nem lesz megfelelő az amit én vettem, tovább kell keresgélnie a számára megfelelő okarinát, de aki kevés pénzt tud szánni rá és az egyszerű okarinának v. hangszernek is szívből tud örülni, annak szerintem ez is megfelelhet, mint ami nekem is van! Én nem bántam meg egyiket sem hogy megvettem, a minőségbeli hibákkal és a pozitív tulajdonságaikkal az egyszerűségükkel együttesen én mindkettőt szeretem! ^_^

Ditty

Avatar
agocska
Adminisztrátor
HozzászólásokCOLON 26
CsatlakozottCOLON 2012.05.23. 22:22
Tartózkodási helyCOLON Budapest
CONTACTCOLON

Re: Kezdeti nehézségek az okarínával való elinduláskor?

HozzászólásSzerző: agocska » 2013.05.29. 13:06

Ditty13 írtaColonÉn nem bántam meg egyiket sem hogy megvettem, a minőségbeli hibákkal és a pozitív tulajdonságaikkal az egyszerűségükkel együttesen én mindkettőt szeretem! ^_^

Ennyi. A lényeg, hogy végül mindenki megtalálja a "sajátját" :)


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég